Vendredi, novembre 1 2013

Esdeveniment
« précédentVendredi, novembre 1 2013suivant »
Key 1

Festa de Tots Sants

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
01/11/2013 - 12:00

SOLEMNITAT DE TOTS SANTS

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

La litúrgia d'avui parla del nostre origen. Existim com a fruit de l'amor del Pare, que ens ha fet fills seus. També recorda el destí que esperem: La trobada amb aquest Pare que ens farà créixer fins a fer-nos semblants a ell.

Tan important com saber d'on venim i cap on anem, és conéixer com hem de viure cada dia. La nostra vocació és de ser sants, o fills dignes de l'amor amb què el Pare ens estima. És el camí de les benaurances que Jesús, el Fill, proposa i que són el retrat de la seva existència. Déu ja regna en el cor d'aquelles persones que trien el camí de la pobresa, contrari a l'autosuficiència. Que, a la llum de la paraula de Déu, alimenten el desig de viure segons la voluntat del Pare. I que no es fan enrere quan experimenten rebuig o persecució semblant a la que Jesús va patir.

L'alegria de l'elecció porta també a l'acció de gràcies per tot el que l'amor de Déu ha fet i fa en tantes persones "de tota nacionalitat, races, pobles i llengües". L'existència dels seguidors de Jesucrist passa per "grans tribulacions", però compte amb la presència de Déu, que condueix a la vida en plenitud.