Sunday, December 9 2012

Esdeveniment
« prevSunday, December 9 2012next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
09/12/2012 - 12:00

DIUMENGE II D'ADVENT

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

La Paraula de Déu es fa present en la història, en la història de la Humanitat i en cadascuna de les nostres històries personals i comunitàries. L'evangelista té un interès especial en subratllar-ho i per això la situa tant en la perspectiva universal (Imperi romà) com a local i religiosa. La Paraula de Déu no és una cosa atemporal, ahistòrica i, molt menys, no és neutral. La Paraula de Déu és la proposta de diàleg, de comunicació, d'interrelació del mateix Déu amb nosaltres. I, per això, es produeix, actua en el temps, en la Història (amb majúscula i amb minúscula).

El ministeri de Joan Baptista esdevé en aquest context, ell respon a la interpel·lació de la Paraula de Déu i es llança a predicar, a preparar el cami per a l'esdeveniment més important de la Història de la Humanitat: l'encarnació del Fill de Déu.

Però, com comentàvem en la celebració d'ahir, de la Concepció immaculada de Maria, Déu es vol valer de nosaltres per a fer possible el seu pla: és la forma d'actuar del Déu de la Bíblia.