Saturday, December 8 2012

Esdeveniment
« prevSaturday, December 8 2012next »
Key 1

Festa de la Puríssima

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
08/12/2012 - 12:00

SOLEMNITAT DE LA CONCEPCIÓ IMMACULADA DE SANTA MARIA, VERGE

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Totes les advocacions i títols amb les quals s'honra a Maria, la mare de Jesús, tenen el seu fonament en el misteri de Jesús, el Fill de Déu. No podem perdre mai de vista aquesta perspectiva. Per aquesta raó, la litúrgia, en la festivitat d'avui, ens convida a llegir, a escoltar, a contemplar el relat de l'anunci a Maria del naixement del seu Fill. Maria serà mare del Fill de Déu.

L'evangelista ens mostra una dona oberta al pla de Déu, l'autèntica deixebla capaç d'oferir tota la seva existència perquè el designi de Déu per a la Humanitat sigui una realitat; col·laborant plenament per fer-ho possible.

En això consisteix la grandesa de Maria: Déu ha volgut la col·laboració humana per portar la salvació, l'alliberament de tots els homes i dones i s'ha trobat amb el sí incondicional de Maria. "Perquè a Déu res no li és impossible", però Déu no vol mai fer res sense la nostra cooperació: la de Maria és sense fissures, sense condicions.