Sunday, November 7 2010

Esdeveniment
« prevSunday, November 7 2010next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
07/11/2010 - 12:00

 

DIUMENGE XXXII DE DURANT L'ANY 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Amb la gràcia d'una bona esperança

El misteri de la mort és la batzagada més imponent al desig de vida que reclama el nostre ser. L'atzucac que vol anorrear l'anhel d'eternitat del cor d'homes i dones. La qüestió que ens infon més respecte i temor. I és en aquest punt on la fe en el Déu viu de Jesucrist ens il·lumina i conforta. La confiança plena en les paraules de Jesús ens porten la gràcia d'una bona esperança: ressuscitarem!

Per situar-nos amb més objectivitat davant del text evangèlic d'avui ens caldrà tenir ben present que, al llarg de l'Antic Testament, les primeres referències a la fe explicita en la vida eterna són molt tardaneres i no els hi trobem fins al llibre de Daniel (12,2) i en el de la primera lectura d'avui, escrits el segle II aC. D'aquí el debat entre fariseus i saduceus i la intervenció pedagògica de Jesús.

Veritablement, és amb el Crist que ens arriba la plenitud de la revelació! Déu, certament, ens ha creat per a la vida eterna, però ens cal saber que la vida al paradís en res no s'assemblarà a la vida de la terra que coneixem, perquè serem “fills de Déu ressuscitats". I tot allò que per amor hàgim conreat en la nostra vida, al cel hi trobarà la plenitud. I en aquesta culminació, la nostra nova vida gaudirà de la inimaginable intimitat de Déu, participant de la seva lluminosa presència, de la visió inefable de la Trinitat gloriosa. I ens lliurarem, “com els àngels”, al goig inenarrable de la lloança i acció de gràcies al Pare, pel Fill i en l'Esperit Sant.

I la mort, amb tot el seu misteri, feredat i basarda, per sempre més vençuda, res no podrà fer-nos, perquè Déu és Déu de vius i ens n'ha donat paraula. I és tan gran l'amor que té a les seves criatures, els homes, que no pot permetre que els llaços de la nova i eterna Aliança, segellada amb la sang del seu Fill Únic, puguin trencar-se. Sí, estem fets per la Vida! Doncs, visquem-la ja des d'ara!