Jeudi, mars 19 2015

Esdeveniment
« précédentJeudi, mars 19 2015suivant »
Key 1

Sant Josep

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
19/03/2015 - 00:00

FESTIVITAT DE SANT JOSEP

AQUÍ, A SANT MARTÍ D'EMPÚRIES,   

AVUI NO HI HA CELEBRACIÓ DE L'EUCARISTIA

*  *  *  *  *  *  * 

COMENTARI:

I la va acollir a casa seva....

Josep és l'home bo i just que Déu va posar en el camí de Maria perquè l'acompanyés en el seu projecte d'amor a aquesta humanitat, que no és sinó altre que el de jesús mateix. Per això amb amor i tendresa, Josep la va acollir a casa seva.

Celebrem, avui dijous, la festa de sant Josep; i com sempre s'escau en mig de la quaresma. Per això despunta com una llum que irradia ja l'alegria de la vida que Déu ens dóna en cadascú de nosaltres, perquè acollim el seu amor en la nostra vida; i és només així que llavors la seva força que ens transforma, ens fa homes i dones nous per albirar ja les clarors del matí de Pasqua que ja s'acosta...

I una flor floreix arreu en aquest moments. Primerenca i poruca... Però ja amb la gosadia de trencar les foscors de l'hivern i anunciar la nova vitalitat d'aquest amor que s'escampa, amb delicat perfum, en la suavitat de l'aire matinal del mes de març... I l'alosa pregona amb el seu cant en el despertar de la natura. Un despertar aquest que ve a transformar el cor d'aquell que espera el nou dia, amb la il·lusió d'uns ulls d'infant que s'obre a copsar la grandesa de la humanitat, de l'obra de Déu en les nostres vides i que no acaba d'entendre del tot!

Josep és l'home de l'acolliment, per a tots, sense discriminació, oferint la paternitat humana a Jesús, acompanyant a Maria pels viaranys d'aquelles terres de la Galilea. Estimant en silenci, amb discreció, suament, sense massa remor, però amb la força vital d'aquell que estima de veritat... Fent en tot moment el bé sense fressa, però sense recança.

De Josep en sabem ben poques coses... S'intueixen en els textos bíblics alguns trets de la seva persona... I diria que és un gran desconegut! Però no per això deixa de tenir importància, ans al contrari. Molt sobint en la nostra mateixa vida, de les persones que tenim al costat en sabem ben poques coses. Però sentim el seu escalf al nostre costat, la seva paraula amiga, el seu suport. I amb això ja n'hi ha prou. No en cal saber gaire res més.

En aquesta festa de sant Josep, hauríem de demanar-li que també nosaltres sapiguem cercar sempre fer la voluntat de Déu, i agrair-li els dons que de Déu rebem cada dia en la forma de les persones que tenim al costat, que ens acompanyen i que també nosaltres sapiguem acollir com ho va fer ell.

(Text extret del suplement de les parròquies de Sant Josep i Sant Pau de Girona)