Dimanche, décembre 8 2013

Esdeveniment
« précédentDimanche, décembre 8 2013suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
08/12/2013 - 12:00

SOLEMNITAT DE LA CONCEPCIÓ IMMACULADA DE SANTA MARIA, VERGE

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Maria té un relleu molt important a la litúrgia d'Advent i Nadal. Això ens ajuda a entendre de quina manera ella és present en el camí de l'Església. Tant Maria com l'Església tenen la missió de fer que Jesús sigui present en el món i es pugui realitzar el projecte de Déu: que visquem com a fills, acceptant Jesucrist com a germà.

Forma part del projecte de Déu viure en la santedat. Això només és possible quan obrim el cor i ens deixem omplir per la gràcia del seu amor. I quan la nostra vida es deixa guiar per l'Esperit Sant. Maria ens diu que no es tracta tant de voler fer amb les nostres forces i qualitats, sinó de deixar que Déu mateix pugui fer a través de la col·laboració lliure de cada persona.

La litúrgia d'avui insisteix que el mal pot ser vençut. Perquè Déu mateix és el primer que hi està compromès. El mal no es venç fugint o amagant-se de la presència de Déu ni evadint la pròpia responsabilitat i carregant tota la culpa en els altres (primera lectura), sinó obrint-nos a la paraula de Déu amb una fe obedient: "Sóc l'esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules".

                         --------------------------------------------

Poden veure el poema "LA NIT DE LA PURÍSSIMA", de Joan Maragall, fent clic al títol.