Dimanche, décembre 30 2012

Esdeveniment
« précédentDimanche, décembre 30 2012suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
30/12/2012 - 12:00

FESTIVITAT DE LA SAGRADA FAMÍLIA DE NATZARET

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

La imatge que ens suggereix l'evangeli de Lluc de la família formada per Jesús, Maria i Josep és la d'una família jueva religiosa. Pugen de peregrinació a Jerusalem a celebrar la Pasqua, la festa més important del Judaisme: l'alliberament del poble d'Israel per l'acció poderosa de Déu. I, probablememt, aprofiten que Jesús ja té dotze anys per celebrar el seu Bar Mitzvá, la cerimònia de la majoria d'edat religiosa dels nens jueus, en la qual llegeixen per primera vegada públicament la Torà, la Paraula de Déu.

El primer que ens insinua el text és com hem de viure la nostra religiositat en l'àmbit de la família, la importància de cuidar -sempre que sigui possible- els moments religiosos importants, amb senzillesa.  I el paper primordial que té la família en l'educació dels fills, en crear un àmbit religiós. De l'altra, complementari de l'anterior, l'exquisidesa a considerar la Paraula de Déu central en la vida personal i familiar.

Jesús la llegeix i comenta al Temple, Maria la conserva en el seu cor, Josep -amb tota probabilitat- la recita diàriament en família.