Dimanche, octobre 31 2010

Esdeveniment
« précédentDimanche, octobre 31 2010suivant »
Key 1

Avui és Diumege, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
31/10/2010 - 12:00

 

DIUMENGE XXXI DE DURANT L'ANY 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i acompanyats a l'orgue per Montserrat Serra.

Durant la celebració eucarística la soprano Elena Mateo interpetarà dues peces musicals.

Tot seguit ens oferiran un Concert de música religiosa.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Mirar a la manera de Déu

En el relat de l'evangeli d'avui hi ha un moment culminant. És quan Jesús, enmig d'aquella concurrència, evadit de tot el que passa al seu voltant,just en arribar a l'indret de l'arbre que fa de talaia a Zaqueu, alçà els ulls i l'hi clavà la mirada. Si poguéssim parar aquests instants sentiríem emmudir la multitud i bategar fort el cor del cobrador d'impostos, en veure's descobert. Mai no sabrem què va experimentar Zaqueu amb la mirada de Jesús, avesada a acollir pecadors i ·exclosos”. Però sí que sabem que Jesús mirava a la manera de Déu, que penetra el cor de les persones. I que aquells que nosaltres rebutgem i tenim etiquetats com a perduts, Ell els cerca amb gran avidesa per colrar-los d'amor i misericòrdia.

Jesús ens ha revelat l'amor de Déu i ens l'ha fet experimentar, perquè sapiguem que és sempre més fort i immensament més gran que tots els pecats dels homes. I encara que tot el món creat sigui com un gra de pols o un esquitx de rosada, el Senyor ho sosté amorosament amb el seu alè immortal, i la vida d'un sol Zaqueu és per a Ell tan entranyablement estimada que, en extraviar-se, no dubtarà d'enviar el seu Fill a cercar-la: el Fill de l'home ha vingut a buscar i salvar allò que s'havia perdut.

Aquest evangeli és un cant de Déu a la vida. Un himne a la seva misericòrdia, sadollada de paciència, plena de compassió. És el Pare que surt a trobar el fill. És la invitació a la taula de la festa. És la glòria de Déu que es complau en la vida dels homes.

Déu sempre busca els seus fills els homes, com ens cal recordar-ho! I ens cal, també, revisar la nostra vocació cristiana, per aprendre a mirar a la manera de Déu.

Key 1

CONCERT EXTRAORDINARI DE MUSICA RELIGIOSA

Donnée du événement
Genre: 
Musique
Date: 
31/10/2010 - 12:45

Títol: MUSICA RELIGIOSA

Intèrprets: MONTSERRAT SERRA, Orgue - ELENA MATEO, Soprano

Lloc: Església de Sant Martí d'Empúries

Hora: 12,45 (després de la missa)

 

Programa: fer click a l'adjunt 

L'entrada és gratuïta i extensible a tothom.