Dimanche, juillet 18 2010

Esdeveniment
« précédentDimanche, juillet 18 2010suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
18/07/2010 - 12:00

 

DIUMENGE XVI DE DURANT L'ANY 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Només hi ha una cosa necessària: acollir Jesús

Maria asseguda als peus de Jesús, escolta la paraula. Marta es multiplica per obsequiar-lo. I Jesús la renya, carinyosament, perquè està inquieta, atrafegada, agitada, per tenir-ho tot a punt i servir-lo. Li vol fer entendre que la feina “urgent” sempre pot esperar, que cal que passi al davant allò que és “important” i necessari. Marta vol “donar” a Jesús el bo i millor de la casa. Maria només vol “rebre”, omplir-se d'ell, assedegar el seu cor, acollir-lo a dins amb tot el seu amor. Marta vol omplir Jesús de tota mena de “coses”. Maria només vol “donar-se” tota ella.

Distorsionaríem el text si penséssim que es censura l'activitat o el servei. Allò que Jesús reprèn és l'agitació, el tràfic, l'acceleració i l'activisme que no neix de l'escolta atenta de la Paraula, i que està destinat a convertir-se en esforç estèril, empresa inútil, buida de contingut, foc d'encenalls.

I aquest perill també és el nostre: malaurat el treball de l'apòstol, el seu esforç de cada dia, la lluita per vèncer el sofriment i la donació de si mateix, que no es nodreix de seure als peus del senyor, d'obrir-li la porta del seu santuari interior, de trucar hores i hores a la porta del sagrari, d'adormir-se esgotat amb el llibre de la Paraula a les mans i el cor “inflamat” com els deixebles d'Emmaús.

Heus aquí el secret: escollir la millor part. La única necessària. A fi de descobrir, pacientment, allò que l'Esperit del Senyor vol de mi. Donant-li temps perquè parli. Sense voler prendre decisions per propi compte. Obert sincerament a comprendre i acollir la seva voluntat.

 

 

 

Key 1

Bateig dels germans Martí i Dani

Donnée du événement
Genre: 
Baptême
Date: 
18/07/2010 - 12:45

 

Martí i Dani Carmona Sánchez, de l'Escala.

L'enhorabona als seus pares Martí i Maria Luz i familiars!