Dimanche, mars 14 2010

Esdeveniment
« précédentDimanche, mars 14 2010suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
14/03/2010 - 12:00

 

DIUMENGE IV DE QUARESMA

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

  Església, sagrament de reconciliació dels homes

  La conversió sempre és iniciativa de Déu i no pas nostra. Es tracta d'un projecte que hem de fer nosaltres per obra de la seva gràcia. Deixant enrere les nostres misèries i abraçant-nos al Crist, que ens porta cap a la llibertat de Déu. Experimentant el seu perdó i començant una vida nova. Un canvi radical. Una veritable “cristificació”.

  Aquest “pas” del món antic al món nou és un autèntic “èxode”. Un camí que hem de recórrer dia rere dia per arribar a la Pasqua. Perquè la conversió no és una arribada sinó un seguiment. Rere els passos de Jesús, portant la nostra creu.

  Si anem a l'evangeli, el sabem tant de memòria que hi ha el perill que ens quedem a la superfície: ens costa fer nostra la paràbola del Pare que sempre ens espera. No acabem d'identificar-nos ni amb el fill pròdig, ni amb el germà sense entranyes. Potser perquè no creiem ser ni tan calaveres com el petit, ni tan garrepes com el gran. I, així, ens quedem sense haver experimentat les entranyes misericordioses del nostre Pare del cel.

  I ens perdem la festa: la boja alegria del Pare que corre a abraçar al fill que retorna; el vestit millor, l'anell i el calçat; la menja del vedell gras i la música. Ens ho perdem tot, sota la rufa duresa d'un cor que només estima d'esma.

  Perduts sense poder celebrar la misericòrdia del Pare, ni la joia del perdó de Déu, fins l'Eucaristia se'ns torna rutinària i el procés de renovació quaresmal corre el perill de malversar-se un any més.

  Què cal fer? Revisar el nostre compromís vital amb el camí de Crist, demanar la llum del seu Esperit i posar les nostres vides, amb humilitat i amor, al servei de la seva Església, sagrament de reconciliació dels homes.