Dimanche, mars 29 2009

Esdeveniment
« précédentDimanche, mars 29 2009suivant »
Key 1

Avui és diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
29/03/2009 - 12:00

 

DIUMENGE V DE QUARESMA

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i reb amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

La fertilitat de la fe

El Fill aprengué què és obeir. I la seva obediència es convertí en un riu immens de gràcia i de salvació eterna. La Quaresma ens proporciona un temps preciós de renovació. Perquè aprenguem obeir Déu, amb amor i alegria. Estimar com Jesús és lliurar la pròpia vida ens mans de Déu. Però, això només ho podem fer acostant-nos a Jesús, com els grecs de l'evangeli. I seguint-lo de ben a prop, com els deixebles. Sabent que és l'hora del gra de blat que ha de ser colgat sota terra. La nostra fe és lliurament: caldrà, doncs, morir per ser fecund. La Llum de Pasqua sempre neix del sepulcre.

Aprendre a ser servidors de Jesús és la nostra vocació. Estimar com Jesús és el nostre gran repte: és la manera de morir a nosaltres mateixos, a les nostres passions i egoismes, per pensar en els altres, per servir i estimar, per consolar i portar pau. Viure així la nostra fe és donar testimoni de l'amor de Déu. Estimar de veritat és font de goig, però amb freqüència comporta sufriment i sempre suposa negació d'un mateix i sacrifici. La mort de Jesús és la lliçó més gran d'amor i de generositat. La gran esperança és saber de ben cert, perquè Ell no ens pot enganyar, que l'ultima paraula és de victòria. Que l'amor vencerà la mort.

El cristià és aquell que ha apostat per no ser presoner de les vanitats d'aquest món, que renuncia a satisfer les ambicions, el poder, els diners i a cercar els llocs de privilegi. És aquell que en el secret del cor, amb llibertat i molta humilitat, es lliura en mans de Déu per aprendre el camí de l'obediència, de la docilitat i del lliurament per amor.