Dimanche, août 30 2009

Esdeveniment
« précédentDimanche, août 30 2009suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
30/08/2009 - 12:00

 

DIUMENGE XXII DE DURANT L'ANY

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI: (Mc 7,1-8.14-15.21-23)

Escolta i creu el Senyor

La vida, la prosperitat i el futur del poble d'Israel, ens diu el Deuteronomi, està estretament lligada a escoltar i creure el Senyor. Quantes vegades no hem dit el mateix, els pares als nostres fills: “escolta'm i creu!”. Per entrar al país del Senyor, per viure assenyadament, cal ser creient. La carta de sant Jaume, encara ens ho diu amb més finesa: “Acolliu amb docilitat la paraula plantada en vosaltres”. Acollir és donar caliu. És tenir cura perquè la llavor plantada al cor creixi i doni fruits. Perquè, és una paraula que té el poder de salvar-vos. I seria una llàstima que ens limitéssim a ser només escoltadors i no en féssim cas.

A l'evangeli d'avui s'estableix una actitud crítica vers Jesús: els seus adversaris es mostren escandalitzats per la manera de fer dels seus deixebles, deixant entendre que ells, bons fariseus, observen escrupolosament fins l'últim dels preceptes legals.

Jesús, que sempre ens desentranya el fons de la qüestió, ens fa veure on està el secret de l'escolta i la perfecta obediència. I ens assenyala l'interior del cor. On tot allò que s'estima, que es desitja i que ferventment es creu, hi fa el seu niu. El tresor el portem a dins. Valem el que val el nostre cor. I és al cor on acollim o rebutgem l'Evangeli.

També és en el cor on ens hi juguem la vida, cada dia. Quantes vegades no ens preocupem per foteses i passem pel costat dels altres amb total indiferència! Cal tornar a recordar que és amor, i servei, i misericòrdia, el què ens demana el nostre Pare del cel?

Què he de fer perquè el meu cor sigui més net, més generós, més acollidor? Com ho he de fer per fer-me estimador de la Paraula?

 

Key 1

Bateig d'en Tjoel

Donnée du événement
Genre: 
Baptême
Date: 
30/08/2009 - 12:45

 

Tjoel Moner Sánchez, de Girona.

L'enhorabona als seus pares Jordi i Marta i familiars!