Martes, Abril 23 2013

Esdeveniment
« anteriorMartes, Abril 23 2013siguiente »
Key 1

Sant Jordi, màrtir, patró de Catalunya

Datos del evento
Tipo: 
Celebración
Fecha: 
23/04/2013 - 00:01

Poca cosa sabem de sant Jordi; però el que coneixem és prou significatiu: soldat d'ofici i màrtir per negar-se a obeir les ordres imperials que anaven contra la seva consciència i contra la dignitat i el respecta que tota persona mereix. L'Apocalipsi canta la victòria d'aquest i de tots els màrtirs que, seguint Crist, el primer i més fidel testimoni, han vençut el Drac que pretén devorar el Crist i el seu projecte salvador.

"Estimats" és el nom en què Joan s'adreça als qui llegim la seva carta. En d'altres moments ens anomena "fillets". Una bona manera de recordar-nos que hem nascut de Déu i de convidar-nos a estimar tothom amb un amor concret, perquè amb tota la humanitat compartim el mateix Pare. La carta traspua l'alegria profunda de sentir-se fill i estimat del Pare, i la decisió de viure-hi en comunió.

L'evangeli ens parla amb la riquíssima imatge del cep i les sarments, cuidades per les mans amoroses del Pare. L'etimologia de Jordi parla del treball de la terra. Ens convida a conrear les nostres relacions amb el Pare, amb Jesucrist i amb els altres, perquè tots som serments de l'únic cep.