Sunday, October 12 2014

Esdeveniment
« prevSunday, October 12 2014next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
12/10/2014 - 12:00

DIUMENGE XXVIII DE DURANT L'ANY

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Tant Isaïes com el salm, preparant l'evangeli, parlen de la salvació amb la imatge del convit ofert per Déu. Isaïes es fixa en la salvació universal ("per a tots els pobles"), el salm posa èmfasi en la persona ("davant meu pareu taula vós mateix"). I tots dos es refereixen a un regal que cap anfitrió humà pot oferir ("engolirà per sempre la mort"; "viuré anys i més anys a la casa del Senyor").

Jesús s'adreça altre cop als "sacerdots i notables del poble", segurament com a representants dels qui entenen la salvació de manera exclusivista, limitada al grup dels "seus" i de la qual quedaria exclosa la majoria. A tots ens convé anar purificant la nostra manera d'entendre Déu, de vegades poc cristiana. I saber viure la fe i la relació amb el Pare des de l'alegria i l'agraïment d'haver estat convidats a participar de la seva Vida, desitjant que tothom accepti la invitació.

I ens hem de posar -o deixar-nos posar- el vestit de festa. Traient-nos el vestit -la manera de ser i de viure- de qui encara és egoista i entén la salvació com a fruit dels propis mèrits i no com un regal de l'amor generós de Déu.