Sunday, April 27 2014

Esdeveniment
« prevSunday, April 27 2014next »
Key 1

Baptism of Samuel

Event information
Class: 
Baptism
Date: 
27/04/2014 - 11:00

Samuel Raleigh Catarecha, of Girona.

Congratulations to your parents John Gerard and Noelia and family! 

Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
27/04/2014 - 12:00

DIUMENGE II DE PASQUA

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

La celebració de cada diumenge hauria de ser per a tots nosaltres el moment privilegiat per viure la presència de Jesús enmig de la comunitat reunida, com a font d'aquella alegria profunda "que no hi ha paraules per a expressar-la". Hauria de ser també el moment d'acollir el que ell regala a la seva família: "Pau a vosaltres...Rebeu l'Esperit Sant". Amb aquests regals ens dóna també un encàrrec: "Com el Pare m'ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres".

La convicció que Jesús és viu enmig nostre fa néixer comunitats com la que ens anirà descrivint el llibre dels Fets. Amb un projecte de vida molt clar de fraternitat i reconciliació, d'escolta de la paraula de Déu, de pregària, de solidaritat de cara endins i amb els pobres i exclosos d'arreu. Vivint així, la comunitat dóna testimoni alegre que és possible un món segons l'estil de Jesús.

A tot això cal afegir-hi l'agraïment i la gratuïtat. Som membres de la comunitat creient perquè l'amor de Déu, que perdura eternament, ha arribat fins a nosaltres. Jesús ressuscitat n'és el signe més gran. Donem-ne gràcies!

Key 1

La Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
27/04/2014 - 13:00

Celebrem, també avui, la

FESTA DE LA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT,

PATRONA DE CASA NOSTRA, CATALUNYA.

"Maria se n'anà decididament a la Muntanya". Avui els nostres ulls i el nostre cor són en una Muntanya on hem pujat tantes vegades, en família o en grups parroquials, a peu o en algun mitjà de transport. Per deixar que la mirada materna i amorosa de Maria es fixi en nosaltres i ens ajudi a acollir i ser deixebles del Fill que ella porta a la falda i ens ofereix. Per donar gràcies, com Maria a casa d'Elisabet, per tot allò que Déu fa per nosaltres.

La paraula de Déu traspua fe, agraïment, alegria serena. En celebrar la Mare de Déu de Montserrat hem d'agrair de cor per tot el que la fe cristiana ha portat de positiu al nostre poble i cultura. I hem de sentir-nos feliços per viure aquest tresor: el Pare ens ha beneït fent-nos fills seus, germans de Jesucrist.

Quan Maria es va adonar del que Déu estava fent per ella, va tenir necessitat de compartir-ho. Per a nosaltres, cada pujada a Montserrat (sigui físicament o de pensament) ha de ser una renovació de la nostra fe i pertinença a la comunitat eclesial, on Maria és la Mare. Ens ha d'ajudar a retornar a les activitats de cada dia amb el goig pasqual dels apòstols que diuen: "Hem vist el Senyor!".