Sunday, November 17 2013

Esdeveniment
« prevSunday, November 17 2013next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
17/11/2013 - 12:00

DIUMENGE XXXIII DE DURANT L'ANY

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Més d'un dels deixebles es deuria esverar quan Jesús els va dir que havien d'aprendre a viure sense la mediació del temple. Per a ells  havia de ser molt difícil, perquè havien nascut i viscut amb la certesa que el temple era el lloc privilegiat de trobada personal i comunitària amb Déu. Això ofereix a Jesús l'oportunitat d'una catequesi sobre com viure la fe en situacions de dificultat.

Recomana, en primer lloc, una actitud de lucidesa, discerniment i pau interior ("No us deixeu enganyar..., no us alarmeu") pròpia de persones que han après que la seva fe no recolza en construccions humanes, sinó en la persona de Jesús mateix ("Jo us donaré una eloqüència i una saviesa").

Per tant, el cristià no és alarmista ni poruc. Confia en Aquell que l'ha cridat i enviat al món ("Serà una ocasió de donar testimoni... No es perdrà ni un de sol dels vostres cabells"). I sap trobar la manera de viure la fe i donar-ne testimoni. Tot això és contrari a una actitud passiva perquè el creient sap que, com Jesús, ha estat cridat a començar a viure i a proposar, amb constància, el Regne que el Pare ens ofereix.