Sunday, January 6 2013

Esdeveniment
« prevSunday, January 6 2013next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
06/01/2013 - 12:00

EPIFANIA DEL SENYOR

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.  

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb alegria a tots ia cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                           * * * * * * 

COMENTARI:

Què en fem, de la llum que ens ha estat confiada? Aquesta és la pregunta que neix dins meu en llegir el poema d'Isaïes. Així com la Jerusalem restaurada havia de ser un senyal de l'amor de Déu pel seu poble, la comunitat de creients ha ser un senyal de la llum que el Senyor vol oferir a tota la humanitat. La llum no és nostra; en som només transmissors o testimonis. Per això ens cal ser humils i transparents perquè tothom pugui tenir accés a Crist, llum del món.

L'evangeli ens parla del camí, de vegades llarg i difícil, de les persones que cerquen la llum i el sentit de la vida: no es deixen vèncer per les dificultats que es presenten. I ens parla també d'aquells que, tenint la llum, l'amaguen o no fan res per fer-la conèixer: els de Jerusalem, malgrat tenir a l'abast de la mà dels llibres dels profetes, no van participar de la immensa alegria d'anar fins a Betlem i poder trobar l'Infant amb Maria, la seva mare.

Els mags aprenen que han d'anar per un altre camí. Aquella manera de fer que han vist a Jerusalem ja no és vàlida per als qui han trobat el Salvador.