Monday, June 24 2013

Esdeveniment
« prevMonday, June 24 2013next »
Key 1

Sant Joan Baptista

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
24/06/2013 - 01:00

EL NAIXEMENT DE SANT JOAN BAPTISTA

 

 AQUÍ, A SANT MARTÍ D'EMPÚRIES,   

AVUI NO HI HA CELEBRACIÓ EUCARÍSTICA 

*  *  *  *  *  *  *

COMENTARI:

Com es llegeix a l'evangeli d'avui, celebrem el naixement del fill d'Elisabet i Zacaries, que es dirà Joan, tal com s'havia dit al seu pare. La pregunta de la gent ("quê serà aquest noi?") ens ajuda a seguir el fil vocacional dels textos bíblics. De fet, la pregunta sobre com orientar la pròpia vida ha de ser important per a tots els creients de qualsevol edat o condició.

Sembla que el Servent del Senyor, Zacaries, (primera lectura) vulgui proclamar als quatre vents l'alegria de saber-se estimat i escollit per Déu per servir-lo a ell i al seu poble com a comunicador de la Paraula. Ha passat per hores de desànim, dificultats i dubtes, però ha experimentat que el qui crida i envia també dóna forces i acompanya en la tasca confiada. El salm convida a l'agraïment i a l'admiració en adonar-nos que l'amor de Déu ha actuat i actua en la vida de cada ésser humà.

Les paraules de Pau que recull la segona lectura recorden que la vocació de Joan i la de cadascú de nosaltres no és una finalitat en ella mateixa. Es tracta de saber orientar les persones cap a la trobada personal amb Jesucrist, i cap a la vida de comunitat.