Sunday, March 24 2013

Esdeveniment
« prevSunday, March 24 2013next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
24/03/2013 - 12:00

Comencem la Setmana Santa. Enmig de la vida i de la història humana, units a tota la gent que pateix en aquests temps dolorosos i difícils, i volent compartir alhora tots els esforços nobles i valuosos que no deixen mai de sorgir en aquest món nostre, celebrem el camí de Jesús, la seva entrega per amor fins a la mort i la seva resurrecció, que és per a nosaltres promesa de vida per sempre amb Déu.

                                                  *  *  *  *  *  *

DIUMENGE DE LA PASSIÓ DEL SENYOR O DE RAMS 

A les 12 del migdia, Benedicció de palmes i rams, a la plaça de l'Església.

Tot seguit la Missa, que serà cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *  *

COMENTARI:

La celebració d'avui es mou entre l'entussiasme espontani dels qui acompanyen Jesús en la seva arribada a Jerusalem, i la seva passió i mort en aquella mateixa ciutat pocs dies més tard. Un contrast tant fort que ens deixa perplexos.

Tot l'evangeli és el millor camí per acostar-nos a la persona de Jesús i conèixer els seus sentiments, actituds i les motivacions de fons que mouen la seva vida. I això és especialment veritat en la passió.

Isaïes ens convida a veure en Jesús el Mestre que ens parla amb la seva vida humana feta de servei i d'obediència. Una obediència fruit d'escoltar cada dia, com a bon deixeble, la paraula del Pare que convida a estimar amb totes les conseqüències i sempre, fins i tot quan el calze és amarg i acceptar-lo suposa un fort combat interior i suar sang.

Aquest Jesús, a qui ens volem acostar de manera personal i comunitària aquesta Setmana Santa, és el qui ens ofereix salvació i vida. Ho reconeixen les persones que menys esperaríem que ho fessin: l'oficial encarregat d'executar la sentència de mort i un dels criminals penjats a la creu. També Josep d'Arimatea es compromet per ell.