Sunday, December 23 2012

Esdeveniment
« prevSunday, December 23 2012next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
23/12/2012 - 12:00

DIUMENGE IV D'ADVENT

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

En l'últim diumenge d'Advent la litúrgia ens convida a posar els ulls en Maria, la mare de Jesús, la mare del Fill de Déu. El text que ens proposa contemplar és el de la visitació de Maria a la seva parenta Elisabet.

Maria apareix com una dona atenta a les necessitats dels altres i, per això, és capaç de viatjar aproximadament 130km. (distància de Natzaret a Ein Karem) per a ajudar a la seva parenta Isabel, embarassada i ja avançada en edat.

Ens podem unir als elogis d'Isabel a Maria que no s'acontentarà amb sol·licitar la benedicció de Déu sobre ella, sinó que proclamarà una de les primeres benaurances, lloant la fe de la mare de Jesús: "Feliç tu que has cregut! Allò que el Senyor t'ha fet saber, es complirà". La presència de Jesús al ventre de Maria omplirà d'alegria i de l'Esperit Sant tant a Isabel com el fill que duu a les entranyes.

Maria és exemple de fe, de servei, d'evangelització, d'alegria, de deixebla, d'obertura al pla de Déu. Tot un model a seguir.