Sunday, January 29 2012

Esdeveniment
« prevSunday, January 29 2012next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
29/01/2012 - 12:00

DIUMENGE IV DE DURANT L'ANY

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Jesús comença la seva vida pública, en la narració de l'evangeli de Marc, anant, amb els deixebles que ha triat i l'han seguit (com vam veure diumenge passat), a la sinagoga de Cafarnaüm. Com a bon jueu participa els dissabtes en la litúrgia sinagogal. La sinagoga és el lloc de la Paraula, on es llegeix, es prega, es comenta i es viu al voltant dels textos bíblics. Jesús aprofita aquesta circumstància per predicar la Bona Nova del Regne, fonamentada en la Paraula de Déu.

Però les paraules no són suficients, ni tan sols la Paraula de Déu si aquesta no va acompanyada d'unes actituds existencials. Jesús predica però també actua. Està atent a les necessitats dels altres. I guareix, i s'oposa al mal en qualsevol forma que aquest es presenti. Jesús és la Paraula de Déu feta carn, feta vida.

Hem de descobrir la centralitat de la Paraula de Déu en les nostres vides, en la comunitat. I com aquesta Paraula de Déu té més força que el mal, ens obre a les necessitats del proïsme , ens fa ser millors i més solidaris.