Sunday, March 27 2011

Esdeveniment
« prevSunday, March 27 2011next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
27/03/2011 - 12:00

DIUMENGE III DE QUARESMA 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

L'aigua de Jesús

A l'hora més xardorosa, la dona samaritana arriba al pou de Jacob. Necessita aigua per saciar la seva set. Assegut vora el brocal hi troba un home cansat que també té molta set. Com n'és de necessària l'aigua per a la nostra vida! I encara ho és més pel nostre cor!

Des del mateix instant que Déu els "va infondre l'alè de vida" (Gn 2,7), home i dona caminen pel desert d'aquest món amb un desig ardent del seu Creador, que només ell pot saciar. De segles que ho resa el salm 62: "Tu ets el meu Déu, Senyor, jo et cerco. Tot jo tinc set de tu, per tu es desviu el meu cor en terra eixuta, assedegada, sense aigua".

Per saciar la set, tota mena de set, sempre s'ha de pregar. Però, el poble d'Israel, comandat per Moisès, en comptes de pregar, murmura contra el seu llibertador, i posa a prova el Senyor perquè no es refia d'ell: ha perdut la fe! Ja no confia en Déu i només somnia en les abundoses aigües d'Egipte, terra d'esclavatge, d'aflicció i penalitats.

I ara som allà on som: la humanitat té set, molta set. Però no prega. Ni cerca el seu Senyor. S'entesta, una i altra vegada, en saciar el seu cor en pous eixuts i en cisternes dessecades.

I nosaltres, els creients, què no sentim el prec del nostre Salvador que s'ens fa trobadís i ens demana que li donem aigua? Que ens hem tornat sords als clams dels més petits que ens necessiten i ens miren amb ulls assedegats, per dir-nos: "Dóna'm aigua"?

Ah, si sabéssim quin és el do de Déu, com correríem a demanar l'aigua de vida per fer del nostre cor de roca un verger! I amb quin delit no donaríem acollida i estada a l'Esperit Sant per oferir a la humanitat una nova Pentecosta! Senyor, feu que la nostra set de Vós sigui tan ardent que encengui tot el món  del foc del vostre amor. Amén.