Sunday, January 16 2011

Esdeveniment
« prevSunday, January 16 2011next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
16/01/2011 - 12:00

DIUMENGE II DE DURANT L'ANY 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

La fe que neix del testimoni

L'obra de la fe és la més digna de ser escampada pertot. Proclamar-la arreu és un compromís ineludible del creient. Un deure inherent al fet mateix de creure.

Joan en dóna testimoni amb una fermesa sorprenent, referint-se a Jesús amb un nom tan enigmàtic com ric en significat: "Mireu l'anyell de Déu, que pren damunt seu el pecat del món".

Amb aquesta referència al servent sofrent (Is 53,6-7), Joan indica als seus propis deixebles a quin nou mestre cal que segueixin. I, com aquell qui diu, els hi porta de la mà. I els convida a fixar en ell la mirada. El seu testimoni suscita el seguiment: "Quan aquells dos deixebles el sentiren parlar així, van seguir Jesús" (v. 37).

Avui és un bon dia per revisar el compromís que tenim d'assenyalar Jesús als qui ens envolten. De mostrar-los el seu pas. De fer per manera que fixin en ell la mirada. D'anunciar-los el nostre Salvador. L'únic que veritablement ens allibera. El qui pren damunt seu els nostres pecats i dóna la vida per amor nostre.

I ho hem de fer amb un comportament digne del veritable deixeble, sabent que només som instruments en mans de l'Esperit Sant: deixem que faci Ell la seva feina! I nosaltres, no vulguem interferir ni gallejar de mestres, ni presumir de posseir la veritat, com els que venen seguretats o transfereixen coneixements, tot emplenant-se la boca amb retòriques.

Cal que siguem humils com Joan per confessar que conèixer el Crist és un camí que mai s'acaba, que l'ha de fer cadascú, i mentre el recorrem, si ho fem amb cor sincer i agraït, deixarem el seu rastre, el gust de viure amb Ell, de descobrir el seu rostre, de gaudir del seu amor i experimentarem l'honor de portar la seva creu.