Sunday, June 26 2011

Esdeveniment
« prevSunday, June 26 2011next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
26/06/2011 - 12:00

SOLEMNITAT DEL COS I LA SANG DE CRIST

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Pa de Vida i beguda de salvació

El Cos i la Sang de Crist. Sagrament admirable que ens ha deixat el Senyor. Memorial de la seva passió. Presència fidel enmig nostre per donar-nos Vida.

És en l'Eucaristia que Jesucrist va voler perpetuar el misteri de la seva Creu, fins a la fi dels segles. I així esdevingué Sacerdot per poder portar a Déu tota la humanitat. És Ell, alhora, oferent i víctima pura, única i definitiva, que ha establert l'aliança nova i eterna entre Déu i la humanitat redimida, mitjançant el sacrifici perfecte d'acció de gràcies.

“Això és el meu cos, ofert per vosaltres”. El mateix cos que en l'Encarnació va voler assumir en les entranyes de Maria la naturalesa humana, ara se'ns ofereix per satisfer la nostra fam i set de plenitud i de felicitat. Meravellós intercanvi entre Déu i l'home: el seu Fill fet aliment per a tota la humanitat perquè tota la humanitat pogués participar de la vida divina. Ell, que va voler fer-se home, se'ns dóna en aliment perquè puguem esdevenir veritables fills de Déu. Perquè el seu Cos sigui el nostre cos i la seva Sang la nostra sang.

Si a la primera lectura d'avui Déu demana al seu poble de recordar i no oblidar el camí d'alliberació a través del desert i de com fou alimentat amb el mannà per no sucumbir, com no hem de celebrar nosaltres la festa del memorial del Senyor! I quin millor dia per donar-ne gràcies!

Nosaltres que tenim sempre taula parada, amb veritable menjar i veritable beguda, amb quin desig i devoció no ens hi hem d'atansar per rebre la força i vigor de l'Eucaristia! És aquest el do celestial que ens ha de fer possible caminar per aquest món, que Déu estima tant, cap a la casa definitiva que ens té preparada. És el regal fet aliment que ens ha de fer superar totes les arideses, les solituds, les pors i els fracassos, i així créixer en l'amor, en l'entrega i en el compromís d'imitar Jesucrist.

 

Key 1

Bateig de la Cèlia

Event information
Class: 
Baptism
Date: 
26/06/2011 - 12:45

Cèlia Martín Trenado, de l'Escala.

L'enhorabona als seus pares Manuel i Maria Teresa i familiars !