Sunday, May 8 2011

Esdeveniment
« prevSunday, May 8 2011next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
08/05/2011 - 12:00

DIUMENGE III DE PASQUA

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

De la conversió al testimoniatge

Sempre és temps de conversió i mai no estem convertits del tot. La Pasqua no n'és una excepció. Ens ho diu la primera lectura: el dia de la Pentecosta, enmig del carrer, Pere fa el primer sermó per anunciar Jesús i el seu misteri pasqual, i convida tothom a la conversió. A girar la mirada del cor vers el ressuscitat. A creure en ell i en la seva salvació.

Tot seguit, el mateix text ens informa que, gràcies al testimoni de Pere, es convertiren unes tres mil persones. I heus aquí una altra paraula que ens cal retenir: ser testimoni.

Tant la conversió com el testimoniatge són obra de l'Esperit Sant i no pas nostra, són fruits pasquals i no pas obra dels homes. Si bé és cert que l'Esperit no pot fer res si no li obrim les portes. Si no deixem que el seu vent poderós ens embolqui i el seu foc abrusador inflami el nostre ser.

Si la conversió és veritable, el testimoniatge n'és la conseqüència més evident. Ho veiem en els deixebles d'Emaús. Perduts en el camí de la tristor i de la fugida, són caçats pel Ressuscitat, vestit de foraster. Tenien els ulls com estelats per la desil·lusió i l'enteniment incapacitat per obrir-se al misteri de la creu i per captar el significat dels esdeveniments que havien pertorbat el seu esperit. Encara sort que encara guardaven en el seu cor el gest de Jesús i el seu record, que féu que se'ls obrissin els ulls i el reconeguessin quan a la taula els partí el pa. Fou en tornar-lo a veure que es convertí el seu cor, i en el mateix instant els seus peus es tornaren missioners i van córrer a anunciar el que havien vist i sentit per donar-ne testimoni.

També a nosaltres se'ns fa present el misteri de Jesucrist Ressuscitat quan ens endinsem en les Escriptures i partim el pa. És, doncs, l'hora de tenir posada en Déu la fe i l'esperança, per avançar amb decisió pel propi camí d'Emaús vers l'experiència nova de conversió pasqual.

 

Key 1

Bateig d'en Lluc

Event information
Class: 
Baptism
Date: 
08/05/2011 - 12:45

Lluc Pujolar Suria, de Figueres.

L'enhorabona als seus pares Pau i Montse i familiars !