Saturday, January 1 2011

Esdeveniment
« prevSaturday, January 1 2011next »
Key 1

Solemnitat de Santa Maria Mare de Déu

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
01/01/2011 - 12:00

AVUI CELEBREM LA FESTA DE LA MARE DE DÉU 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Per fer visible el rostre de Déu

Déu ens beneeix cada dia. I cada dia ens mira amb la seva força creadora i nova, poderosa i tendra, plena d'amor, perquè és el nostre Pare. I ens crida per oferir-nos de beure en la seva mateixa font divina, origen i plenitud de tota vida.

Però, avui, en començar l'any, ho fa de manera especial de beneir-nos i regalar-nos nous dies de gràcia, perquè els puguem emplenar de tota mena de fruits agradables als seus ulls i beneficiosos pels qui ens envolten. En primer lloc, la família i les persones més properes, amics, companys, veïns... Després, els més necessitats de recursos, d'amor, de companyia, de bons exemples...

Que uns i altres puguin reconèixer en la nostra entrega la mà amorosa de Déu que ens demana de ser els seus instruments per fer visible el seu rostre.

Mirem de ser atents als dons que Déu ens ha donat per posar-los al servei dels seus fills, els homes, amb senzillesa i generositat, amb agraïment i alegria, sabent que en som servidors i no pas amos i que haurem de passar comptes.

Si desvinculem la nostra fe i la nostra pietat de la caritat que “tot ho excusa, tot ho creu, tot ho espera, tot ho suporta” (1Co 13,7), haurem perdut miserablement el temps i la nostra vida no podrà irradiar l'amor de Déu, perquè s'haurà cobert d'una pàtina gris, privada de llum, plena de pols, sense cap atractiu ni encant.

Avui el tema de la llum s'escau de manera especial: Maria, la Mare de Déu, ens porta al nostre món “la llum eterna, Jesucrist Senyor nostre”. Ell ha vingut per donar-nos la mà, traure'ns de les nostres misèries i portar-nos al regne de la llum, on poder experimentar i contemplar la mirada eterna del Pare.