Sunday, February 21 2010

Esdeveniment
« prevSunday, February 21 2010next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
21/02/2010 - 12:00

 

DIUMENGE I DE QUARESMA

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

   Deixa que l'Esperit et condueixi al desert

   El temps de Quaresma ens invita al silenci. Si la nostra vida es troba aclaparada per un excedent de paraules i xerrameca, pel bombardeig de les notícies i l'eixordador soroll de la vida apressada, serà un bon propòsit d'aquest temps de gràcia fer-ne dejuni. Acompanyar Jesús per l'erm desert. Deixar-se conduir com Ell per l'Esperit i obrir el cor a la Paraula.

   Confrontar la nostra vida amb la Paraula de Déu és el pas necessari per respondre a la crida del Senyor. La conversió del cor demana recés. La conversió del cor demana silenci. La conversió amb el cor demana pregària.

   Heus aquí el primer repte d'aquest temps litúrgic: seguir els passos de Jesús i tenir el coratge d'acompanyar-lo al desert, demanant la llum i la força del seu Esperit, per desproveir-nos i despullar-nos de tantes i tantes coses innecessàries i supèrflues que no ens permeten experimentar el gust per la interioritat ni sovintejar les profunditats de la pròpia ànima. Només aleshores la Paraula podrà fer el seu camí en nosaltres.

   Com Jesús, també ens trobarem el temptador que pretendrà desviar-nos del camí. Que ens proposarà rebutjar la creu i prendre senderes de fàcils triomfs i suggestius paratges. Nosaltres, però, no deixem mai de mirar Jesús el Senyor que, pel camí de la humiliació, de l'abatiment i del dolor, va abraçar-se amb amor a la creu, per acomplir el projecte del Pare i fer la seva voluntat.

   Que la nostra adhesió a la seva persona sigui fervent, profunda, total i per sempre. Des del cor, amb la paraula i donant-ne testimoni amb el nostre estil de vida.