Sunday, December 6 2009

Esdeveniment
« prevSunday, December 6 2009next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
06/12/2009 - 12:00

DIUMENGE II D'ADVENT 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i reb amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Amb els ulls oberts a l'obra de Déu

  Per esperar el Senyor cal abillar-se el cor de festa: engalanar-se amb la glòria de Déu i vestir-se el mantell de la seva bondat. Heus aquí una veritable definició de l'esperança cristiana. Qui posa l'esperança en el Senyor viu amb els ulls tan oberts a la seva salvació que, enmig de la foscor, del desert i dels conflictes, és prou valent com per ventar el dol i l'aflicció i veure allò que els altres no veuen: l'obre de l'alliberació de Déu.

  Esperança és gaudir la festa de Déu anticipadament. Qui viu amb l'esperança posada en el Senyor, com Maria, el seu cor canta a totes hores: És magnífic el que el Senyor fa a favor nostre, amb quin goig ho celebrem! I no es deixa sotmetre per la realitat impecable de la mort i del dolor, de pessimisme imperant, dels propis egoismes, de la violència absurda, del materialisme hedonista, de la soledat i de la por. Perquè creu fermament que l'obra de Déu ha vençut tot el mal per sempre. I ha ordenat que s'abaixin els turons perquè Israel camini segur. Cal, però, saber mirar horitzó enllà i mantenir l'esforç constant de nedar contra corrent.

  Les festes que s'aproximen posaran a prova la nostra esperança: serem capaços de fixar la mirada només en la Glòria de Déu o continuarem sotmesos al nostre realisme banal d'omplir la taula fins a vessar? Acollir la salvació de Déu és una feina de conversió, una nova mirada sobre la realitat de cada dia, un esforç que se'ns demana per respondre a iniciativa d'Aquell que ha començat en nosaltres un bon treball i que vol amb tota la intensitat dur-lo a terme.