Dimanche, août 17 2014

Esdeveniment
« précédentDimanche, août 17 2014suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
17/08/2014 - 12:00

DIUMENGE XX DE DURANT L'ANY

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Jesús va ser algú plenament encarnat en la cultura del seu poble i del seu temps. L'evangeli d'avui diu que, en relació als estrangers, actua amb el prejudici que tenien els jueus de l'època: només ells gaudien de la dignitat de ser poble i fills de Déu. El més admirable és que Jesús sap escoltar la veu de Déu que parla a través d'una dona molt humil que demana compassió per a la seva filla malalta. L'evangeli insisteix una i altra vegada que la salvació de Déu és per a tothom, sense distinció, com ja anunciava Isaïes (primera lectura) i com Pau (segona lectura) va reflexionant aquests diumenges.

Jesús elogia la fe d'aquesta dona, lloa la fe de l'oficial romà que demana la guarició del seu criat i, quan mori a la creu, el centurió el reconeixerà com a Fill de Déu. Aleshores, la fe, de qui és patrimoni?

La fe és un regal de Déu ofert gratuïtament a tothom. Cal saber-la descobrir, demanar-la en la pregària, educar-la, ajudar-la a créixer i madurar, viure-la en el fer de cada dia. I voler-la compartir, desitjant que tothom participi de la joia de creure. Amb total respecte pel camí de fe que van fent les altres persones i pobles.