Dimanche, mai 4 2014

Esdeveniment
« précédentDimanche, mai 4 2014suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
04/05/2014 - 12:00

DIUMENGE III DE PASQUA 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Podem llegir l'evangeli d'aquest diumenge com una paràbola de com Jesús acompanya la vida de cada persona i de l'Església. I també de com la comunitat creient ha de ser present enmig de la societat d'avui. Es destaca, en primer lloc, el valor de fer-se company de camí, o de l'encarnació en la vida de cada dia. Immediatament, la capacitat d'entrar en diàleg i en especial de saber escoltar, encara que aquell que parla només expressi -de moment- queixes i desànim.

Quan hi ha un clima de confiança mútua i de diàleg honest, ve la proposta de deixar il·luminar la complexitat de la vida per la llum que la paraula de Déu pot oferir. El camí pot ser llarg: la jornada d'Emmaús suggereix una descoberta que es va fent de mica en mica, de vegades al llarg d'anys.

El punt alt d'aquest camí és acceptar que el mateix Jesús parteixi per a nosaltres el pa de la vida, signe de la seva presència amiga i discreta i de l'existència feta de donació que ens proposa. Qui ha trobat Jesús ho comunica i ho comparteix amb els germans i germanes de comunitat: la fe i l'alegria compartides creixen.