Dimanche, mars 23 2014

Esdeveniment
« précédentDimanche, mars 23 2014suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
23/03/2014 - 12:00

DIUMENGE III DE QUARESMA

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Comencem la lectura dels evangelis de Joan propis de la segona part de la Quaresma d'aquest any. Tenen un fort contingut baptismal i l'objectiu de preparar la recepció o la renovació d'aquest sagrament durant la Vetlla Pasqual. La set, la recerca de l'aigua i la necessitat de beure, ens parlen del desig de vida en plenitud que hi ha en el cor humà. Un desig que no es pot ni s'ha d'apagar. S'ha de trobar "l'aigua viva" que pot assaciar aquesta set i omplir de sentit la vida.

La pregària de la samaritana -que hauríem de fer nostra cada dia- expressa tant la nostra carència com també la recerca i el desig de poder omplir el cor amb quelcom consistent: "Senyor, doneu-me aigua d'aquesta".

S'ha trobat el camí quan ens adonem que el nostre cor no se satisfà amb res material, sinó només amb la trobada personal amb Aquell que es dóna totalment a nosaltres: "Sóc jo, que parlo amb tu". Es tracta, doncs, d'acollir Jesucrist que se'ns revela com a Messies i Salvador i deixar-nos omplir per la seva paraula de vida. I tornar-nos-en missatgers entussiastes: "Veniu a veure...".