Dimanche, juillet 14 2013

Esdeveniment
« précédentDimanche, juillet 14 2013suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
14/07/2013 - 12:00

DIUMENGE XV DE DURANT L'ANY

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Un mestre de la Llei fa una pregunta a Jesús. I Jesús la gira cap a l'interlocutor, a fi que sigui capaç de decidir i actuar amb responsabilitat pròpia. Avui els interlocutors de Jesús som tu i jo, la comunitat que escolta l'evangeli. Jesús ens demana que no fugim d'estudi amb preguntes evasives, com aquell mestre de la Llei.

L'exemple donat per Jesús presenta un samarità que va saber actuar amb compassió davant la persona malferida. Va fer per l'altre el que hom voldria que li fessin si es trobés en una situació semblant. El model de qui estima Déu amb tot el cor i els altres com a si mateix, és el samarità. Les paraules de Jesús ("Fes-ho així i viuràs... Doncs tu fes igual") haurien d'ajudar-nos a actuar com el samarità. Per què trobem tantes excuses i bones paraules per no fer-ho?

La segona lectura (avui començem a llegir Colossencs) parla de Jesús com a imatge visible del Déu invisible. Qui el veu a ell, veu el Pare. Perquè ha estat l'ésser humà capaç de deixar-se estimar i d'estimar de tot cor Déu i els altres. Som convidats a reproduir aquesta imatge en les nostres vides.