Mercredi, août 15 2012

Esdeveniment
« précédentMercredi, août 15 2012suivant »
Key 1

Festa de la Mare de Déu d'Agost

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
15/08/2012 - 12:00

SOLEMNITAT DE L'ASSUMPCIÓ DE LA MARE DE DÉU

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                    *  *  *  *  *  *  *

COMENTARI:

La litúrgia ens proposa meditar en la festivitat de l'"Assumpció de la Mare de Déu" l'evangeli de la visita de Maria a la seva parenta Elisabet.

Maria, en aquesta narració, es converteix en la portadora de Jesús, la qual el duu dintre de si i l'ofereix als altres. És l'exemple més clar de discipulat, des de la seva maternitat divina. Per això Isabel lloarà, cantarà la benaurança de la seva fe sense fisures.

El càntic del "Magnificat", que entona Maria, és un text poètic, prenyat de constants evocacions de l'Antic Testament, de la Bíblia Hebrea. La mare de Jesús ens presenta un Déu que és gran i poderós en la seva misericòrdia, en l'amor preferencial pel necessitat, pel pobre, per l'humiliat. Aquesta també serà l'opció de Maria.

La comunitat creient tenim l'oportunitat de mirar-nos al mirall de Maria, d'admirar i compartir la seva fe, d'evangelitzar com ella, de tenir una preocupació exquisida per les necessitats dels altres, de descobrir un Déu tot amor.