Vendredi, janvier 6 2012

Esdeveniment
« précédentVendredi, janvier 6 2012suivant »
Key 1

L'EPIFANIA DEL SENYOR

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
06/01/2012 - 12:00

FESTA DE L'EPIFANIA O ADORACIÓ DELS REIS

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:   

Diumenge passat contemplàvem, en la narració de Lluc, l'escena dels pastors visitant l'infant Jesús; avui, a la festa de l'Epifania, en aquesta ocasió seguint el relat de Mateu, són uns "mags d'Orient" els qui adoren aquest nen singular.

L'evangelista situa la primera manifestació (= epifania) pública de Jesús, a personatges no jueus (per tant, una manifestació amb tints universals), en la seva infància. Aquesta és una de les festes litúrgiques més antigues, i celebra que, en Jesús, es manifesta a tots (inclosos els pagans) la glòria de Déu.

Els savis vinguts d'Orient són imatge de tants homes i dones que estan cercant Déu, moltes vegades sense saber-ho. I no estalvien en esforços per a assolir-lo: unes vegades intel·lectualment, moltes altres amb un estil de vida molt proper als valors evangèlics. No podem, no hem de menystenir totes aquestes persones que sincerament estan vivint com autèntics "cristians anònims", en expressió encunyada pel gran teòleg del segle XX Karl Rahner.

L'evangelista subratllarà la seva obstinació enfront la indiferència dels "grans sacerdots amb els lletrats del poble", els dirigents religiosos del moment.