Jeudi, avril 5 2012

Esdeveniment
« précédentJeudi, avril 5 2012suivant »
Key 1

Tríduum Pasqual - Dijous Sant

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
05/04/2012 - 19:00

 

A les 7 de la tarda:

 

Celebració comunitària de la Penitència.

  

Celebració del Sopar del Senyor.

 

                                                                *  *  *  *  *

COMENTARI:

El Dijous Sant l'Església celebra l'últim sopar de Jesús amb els seus deixebles. El text que escoltem avui en la litúrgia és el que ens narra, en l'evangeli de Joan, l'escena en què Jesús es posa a rentar els peus dels seus deixebles, abans de sopar. El tema de l'Eucaristia és subrratllat pels altres tres evangelistes, però el quart evangeli posa l'accent en l'actitud de servei amorós de Jesús.

L'evangelista vol marcar prioritats en la comunitat creient. No es pot participar del culte, i menys del culte eucarístic, si abans el deixeble, la comunitat eclesial no han entès i assumit una actitud de servent, no s'han agenollat davant el necessitat per auxiliar-lo, no han rentat els seus peus cansats del camí de la vida.

Jesús renta els peus dels seus deixebles, per convidar-nos a estimar com ell ha estimat. I ens deixa el do joiós de l'Eucaristia, perquè vol estar sempre amb nosaltres.

L'Eucaristia és la celebració joiosa de la fe, és el compartir el Cos i la Sang de Crist que se'ns dóna com aliment comunitari. Però només és possible viure-ho assumint les actitutds de Jesús: <<Us he donat exemple perquè vosaltres ho feu tal com jo us ho he fet>>.