Dimanche, janvier 8 2012

Esdeveniment
« précédentDimanche, janvier 8 2012suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
08/01/2012 - 12:00

FESTA DEL BAPTISME DEL SENYOR

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

La primera festa dominical que celebrem després del Nadal, començant el temps ordinari, és el baptisme del Senyor. Aquest any, en el cicle B, meditarem la narració en l'evangeli de Marc.

Joan Baptista dóna testimoni de Jesús. L'important no és el seu prestigi personal sinó la persona de Jesús i el missatge que porta de part de Déu. El seu baptisme és un baptisme d'aigua, de conversió; Jesús ofereix, lliure l'Esperit Sant. Les seves paraules són humanes, limitades; les paraules de Jesús són paraules de vida, són Bona Notícia, són Paraula de Déu. Joan ha entès de forma clara, sense racons, que la seva missió només té sentit com a bestreta de la grandesa de Jesús. Aquesta grandesa és avalada per la teofania, la manifestació divina: al costat del Fill hi ha Déu-Pare i l'Esperit Sant.

Nosaltres, comunitat de deixebles de Jesús, hem de revisar, en la nostra vida personal i comunitària, la centralitat de la persona i de la Bona Nova de qui diem que seguim. El seu missatge és més importat que la nostra glòria personal o comunitària. Els valors del Regne estan per sobre dels nostres projectes, idees o prestigi, no hem d'oblidar-ho o obviar-lo.