Dimanche, janvier 1 2012

Esdeveniment
« précédentDimanche, janvier 1 2012suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
01/01/2012 - 12:00

 

SOLEMNITAT DE SANTA MARIA, MARE DE DÉU

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                    *  *  *  *  *  *  *

COMENTARI:

L'evangeli de Lluc narra l'escena dels pastors anant al lloc del naixement de Jesús, després de rebre l'anunci de l'esdeveniment.

És alliçonador contemplar les diferents actituds que la narració ens suggereix dels diversos personatges. Els pastors "anaren" i després "se'n tornaren, glorificant Déu i lloant-lo", tothom qui ho sentia "es meravellava", i "Maria conservava aquests records en el seu cor i els meditava".

Encara estem celebrant el Nadal, la vinguda del Fill de Déu al món. Hauríem de preguntar-nos si les nostres actituds es corresponen o s'aproximen a les dels protagonistes de l'evangeli d'aquest diumenge. La Bona Notícia del naixament de Jesús m'admira, em fa córrer d'alegria?; m'impulsa a lloar i glorificar Déu?; em convida a meditar la Paraula de Déu, a interioritzar-la, a conservar-la en el més íntim del meu ésser? El naixement de Jesús és una invitació a tothom, sobretot als que ens diem i considerem creients, a canviar d'actitud.