Dimanche, juillet 17 2011

Esdeveniment
« précédentDimanche, juillet 17 2011suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
17/07/2011 - 12:00

DIUMENGE XVI DE DURANT L'ANY  

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Vora el deler de l'Esperit

L'Esperit Sant sap pla bé que hi ha dins del meu cor. Coneix el meu interior, totes les seves mancances i febleses, els buits i les obscuritats, les ferides i les pors, i es deleix per transformar-lo. El deler és la passió que hom posa en una acció; l'anhel o el desig vehement amb que vol aconseguir-ho. Així és com l'Esperit treballa en la meva feblesa.

Amb deler, no es cansa de sembrar bona llavor al meu camp que tant s'estima. Ni es cansa d'abonar-lo amb la Paraula. Ni d'alimentar-lo amb l'Eucaristia. Ni d'acaronar-lo amb l'escalf del seu amor.

Però l'enemic fa de les seves amb el jull. I jo, com que dormo tant...

En mi mateix hi ha una veritable barreja d'àngel i dimoni; de bon gra i de jull; de blat i de palla. I, a voltes, encara tinc la dèria d'assenyalar els altres, de retreure'ls-hi el jull, de condemnar-los amb connotacions d'inquisidor, de no acceptar-los tal com són i d'escandalitzar-me perquè no són com jo voldria o de la meva corda. Que fàcilment veig la palla en l'ull dels altres i no sé veure la biga que em fa anar de corcoll!

He d'aprendre a ser pacient. També a acceptar les meves flaqueses. A no jutjar ningú. I a no ser còmplice del mal fent sempre el bé, i a obrar amb rectitud, amb caritat i comprensió. Tot això exigeix molta pregària, per recobrar la pau del cor, la serenor d'esperit i la confiança ferma en Déu, perquè el meu cor es torni misericordiós a imitació del de Jesús.

Que no oblidi mai que la petita llavor de mostassa sembrada l'he de fer créixer fins que arribi a ser com un arbre per acollir tothom; que el llevat que has amagat dintre meu ha de ser ferment del Regne pels qui m'envolten; que de mi s'espera, amb tot el deler de Déu, que sigui una garba de bon blat per l'aliment de molts. Amb la força de l'Esperit i sense posar-hi traves.

Key 1

Bateig de la Sophia Carlota

Donnée du événement
Genre: 
Baptême
Date: 
17/07/2011 - 12:45

Sophia Carlota Peregrina Ramírez, de la Bisbal d'Empordà.

L'enhorabona als seus pares David i Davinia i familiars !