Jeudi, décembre 8 2011

Esdeveniment
« précédentJeudi, décembre 8 2011suivant »
Key 1

Festivitat de la Immaculada

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
08/12/2011 - 12:00

LA CONCEPCIÓ IMMACULADA DE SANTA MARIA VERGE

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI: 

Maria, omplerta de gràcia

El Verb fet carn al si de la Verge, l'únic “ple de gràcia i de veritat” (Jn 1,14), ha omplert a desdir Maria de totes les gràcies. Tocada per l'ombra de l'Altíssim ha esdevingut temple d'aquell que per ella havia de venir al món.

La gràcia sempre va primer, però exigeix una resposta: la resposta de l'amor a l'Amor. Maria, la jove natzarena, és l'exemple perfecte del sí que ha de pronunciar la fe del creient. Per això és aclamada benaurada i beneïda entre totes les dones, i proclamada figura de l'Església que peregrina damunt la terra vers la Pàtria promesa.

Acceptant lliurement ser l'esclava del Senyor, esmerçarà tota la seva vida a servir confiadament i per amor aquell que prengué la condició de servidor (Fl 2,7). Així, la fe de Maria haurà de progressar a través de la foscor i l'angoixa, i serà sotmesa a la prova decisiva quan acompanyi Jesús, el seu fill, fins a la creu.

El dogma de la Immaculada fou definit pel papa Pius IX, el 8 de desembre de 1854, en aquests termes: “...la benaurada Verge Maria en el primer instant de la seva concepció, per una gràcia singular de Déu i per privilegi, en vista dels mèrits de Jesucrist, Salvador del gènere humà, fou preservada de tota màcula de pecat original...” (Butlla Ineffabilis Deus).

Un segle llarg després, el Vaticà II expressà així el misteri: “...la Mare de Déu, tota santa i preservada de tota taca de pecat, com si hagués estat pastada per l'Esperit Sant. Enriquida amb les resplendors d'una santedat totalment singular des del primer instant de la seva concepció...” (Lumen Gentium, n. 56).

Donem gràcies al Senyor per l'obra tan bella i singular de Maria, Mare de Déu i Mare de l'Església.