Dimanche, octobre 2 2011

Esdeveniment
« précédentDimanche, octobre 2 2011suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
02/10/2011 - 12:00

DIUMENGE XXVII DE DURANT L'ANY 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Cal donar fruits 

El cant de la vinya, a la primera lectura, és la història d'un amor traït. L'amo se l'estimava de debò i per això la va omplir de tota mena d'atencions i delicadeses. La vinya, però, no hi va correspondre. Els seus fruits agres i roïns ultratjaren el propietari. Què ha de fer?, ens pregunta, a fi d'implicar-nos en el judici. I quan la nostra indignació és més intensa, aleshores ens fa veure que som nosaltres mateixos aquesta vinya treballada amb amor i cura per nostre Senyor.

Inspirat en Isaïes, Jesús transforma el poema en paràbola, per sintetitzar la història d'Israel, fins a la vinguda del Crist, legítim fill del propietari de la vinya. La seva mort en creu hi és prefigurada. I “els sacerdots i notables del poble” si van poder veure ben implicats. Però aniríem errats si no penséssim que l'al·legoria és tota una lliçó, actual i diàfana, per a nosaltres, cristians del segle XXI.

La vinya del Senyor és l'Església i tots nosaltres, els fidels, en som els treballadors. Ens pertoca, doncs, esforçar-nos dia a dia, amorosament i sense desànim. Amb tot l'esment, perquè la terra doni els millors fruits pel bon Amo. Servir el Senyor en l'Església del Crist, heus aquí la transcendent missió encomanada. Servir l'Església i no servir-se'n. Perquè la denúncia que amb més gravetat Jesús amplifica és la dels treballadors que volen apropiar-se de la vinya.

Els treballadors hem de saber molt clar quina és la nostra missió i que n'espera l'Amo de nosaltres: donar-li bons fruits! Fruits per a Ell! I els fruits que més li agraden són aquells que porten el sabor del bon servei als seus fills, els homes. Servir els germans sense escarafalls, amb constància, silenciosament i de bon cor, en “tot allò que és veritat, respectable, just, net, amable, de bona reputació, virtuós i digne d'elogi”,com ens encomana Sant Pau. Tenint el cor i el pensament posat en Jesucrist, el fidel servidor de fruits deliciosos.


Key 1

Bateig de la Jorgina

Donnée du événement
Genre: 
Baptême
Date: 
02/10/2011 - 12:45

Jorgina Colomé Corominas, de Girona.

L'enhorabona a tota la família !