Dimanche, septembre 11 2011

Esdeveniment
« précédentDimanche, septembre 11 2011suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
11/09/2011 - 12:00

DIUMENGE XXIV DE DURANT L'ANY 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

El perdó sense mesura

La revelació de la misericòrdia, l'amor i el perdó de Déu ocupen les pàgines més sorprenents i embadalidores de l'evangeli. L'amor total, el perdó sense mesura, la paciència infinita, l'espera persistent, la misericòrdia sense límits, la bondat inesgotable, la invitació generosa, la recerca incansable, la mirada compassiva, la disculpa amorosa, la mà que ajuda a aixecar-se, l'abraçada sense retrets, la pau que renovella, la festa improvisada, la joia desbordant... Quants i quants passatges colpidors i desconcertants, impensables i evocadors, impressionants i admirables, que ens permeten d'aproximar-nos al misteri del perdó diví i albirar amb quina bogeria Déu ens estima!

Només Déu que és el nostre Pare, pot perdonar-nos d'aquesta manera tan gratuïta, radical i plena, i com s'esforçà Jesús per fer-nos-ho entendre!

Pere, amb mentalitat de Torà, la primmirada Llei jueva, és comprensible que volgués saber el com, el quan i de quina manera. La seva pregunta, però, encara que a nosaltres ens pugui semblar fora de to, de cap manera no sorprengué a Jesús, que aprofità per a fer-li entendre que la misericòrdia de Déu no té límits. I així és. Encara que nosaltres, pel tema del perdó hi passem de puntetes. I tant com necessitem de ser perdonats! I tant com necessitem de perdonar i perdonar-nos!

L'Església és l'estança on el perdó de Déu és donat als homes. La comunitat s'edifica quan l'Esperit de Jesús vessa sobre els fidels el sagrament del perdó. La reconciliació és font exuberant de comunió i lligam de caritat. Però mai no oblidem que el perdó de Déu no és possible si entre nosaltres no ens perdonem de tot cor.

Tots som pecadors, necessitats del signe del perdó. L'anhel de trobar-nos amb el Crist, millor dit, de deixar-nos trobar per ell, ens ha de portar a estimar sense mesura aquest sagrament pasqual confiat a la seva Església.

Key 1

Bateig de la Irai

Donnée du événement
Genre: 
Baptême
Date: 
11/09/2011 - 12:45

Irai Sánchez Pino, de l'Escala.

L'enhorabona als seus pares Ander i Denia i familiars !