Dimanche, août 21 2011

Esdeveniment
« précédentDimanche, août 21 2011suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
21/08/2011 - 12:00

DIUMENGE XXI DE DURANT L'ANY 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Les claus per obrir

Jesús dóna les claus del Regne a Pere després que aquest sentís del Mestre les paraules dures contra els fariseus hipòcrites, que tanquen a la gent l'entrada del Regne (M23,13). Nosaltres tenim inclinació a tancar, tendència a excloure, propensió a barrar. No fos cas que fóssim massa, apilotats i estrets, que haguéssim de renunciar a les nostres posicions de privilegi.

Pere sap de bona tinta que haurà de fer el possible per no seguir el camí dels fariseus. Que haurà d'aprendre a obrir el cor i els braços. A demanar perdó i aprendre a perdonar. A exercir l'autoritat fent-se servidor de tots, en especial dels més petits. I a ser exemple d'unió i d'unitat. Com el Mestre !

Jesús ens ensenya a obrir portes perquè ens ensenya a estimar. Com més estimes de veritat, més ganes d'obrir que tens. L'evangeli és una porta oberta de bat a bat al món. Una invitació per tothom. Una crida sense exclusions. Amb tanta confiança per part de Déu que mai no es farà enrere.

No són pas claus de poder les que el Senyor dóna a Pere. Són claus d'amor. Per obrir el Regne de Jesucrist a totes les persones. Perquè els cecs hi vegin, els coixos caminin, els leprosos siguin purificats, els sords hi sentin, els morts ressuscitin i els pobres rebin l'anunci de la bona nova.

I a tota aquesta gran feinada hi convida Pere amb tots nosaltres, després de fer-nos la pregunta: Qui sóc jo per tu? La resposta és personal. I en depèn tota la nostra vida. És una pregunta d'amor i només és vàlida la resposta si també es feta amb amor. I després d'escoltar els suggeriments de l'Esperit Sant, que encén el foc d'amor al nostre cor i ens fa cridar al Pare.

La veritable resposta és la vida de cada dia: la manera de viure i de donar testimoni, de seguir els passos del Crist, de tenir els seus mateixos sentiments i de fer cas a tot allò que l'Esperit ens suggereix o demana. I obrint les portes del Regne amb les claus de l'amor.