Dimanche, mai 15 2011

Esdeveniment
« précédentDimanche, mai 15 2011suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
15/05/2011 - 12:00

DIUMENGE IV DE PASQUA 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Sofrir amb paciència

Si el veritable seguiment del Crist implica convertir-nos cada dia per assemblar-nos a ell i la conversió exigeix ser-ne testimoni, tal com reflexionàvem diumenge passat, avui Pere ens adverteix que no ens ha de sorprendre si aquesta manera d'obrar ens porta sofriment. I si ens toca sofrir, cal que ho fem amb paciència, calladament, tal com Jesús ens ensenyà.

Aquesta és la vocació de tots els cristians: seguir les petjades del nostre bon pastor i guardià, portant amb ell la creu de cada dia. El model de mansuetud i paciència del Crist ens ha de ser de gran consol quan la prova ens visiti. I ens hem de sentir honrats de rebre un regal tan excel·lent que ens fa mereixedors de la mirada complaent de Déu.

La prova de la que ens parla la carta de l'apòstol l'hem d'acceptar amb humilitat perquè ens faci créixer en l'amor; per això ens caldrà tenir gravada al cor la llei de Crist: “Jo us dic: Estimeu els vostres enemics, feu bé als qui us odien, beneïu els qui us maleeixen, pregueu pels qui us calumnien” (Lc 6,27-28). I quan el dolor de les nostres nafres sigui insuportable, no caiguem en la temptació de respondre als qui ens fan mal. Cerquem l'únic lenitiu que ens pot guarir: “les seves ferides”. I confiem la nostra causa a la immensa tendresa del Pare del cel.

Aquest diumenge del bon pastor és un dia òptim per repensar la nostra vida d'Església. Crist ens crida a fer comunitat. A viure la comunió de la família dels seguidors de Jesús, on la caritat i l'eucaristia ho han d'embolcallar tot. A la comunitat sempre hi ha molta feina si els llaços de l'amor ens agermanen: la disponibilitat en el servei, la donació personal, la pregària i la cura dels més necessitats n'han de ser els eixos. I tot plegat viure-ho amb joia, sabent que Jesucrist camina davant nostre perquè “tinguem vida a desdir”.