Dimanche, mars 6 2011

Esdeveniment
« précédentDimanche, mars 6 2011suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
06/03/2011 - 12:00

DIUMENGE IX DE DURANT L'ANY

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Castell, roca, penyal i plaça forta

Déu és tot solidesa. Creure és posar-se dins de la seva òrbita. Edificar la casa sobre roca.  Construir fonaments inamovibles. La fe comporta sempre el caràcter dinàmic d'escollir. Perquè Déu no vol anul·lar la llibertat humana sinó que la potencia amb la seva gràcia desbordant.

La fe sempre és un regal. Però exigeix discerniment i pregària: tenir l'oïda atenta, els ulls del cor oberts, els peus diligents, desperta la voluntat i amatent l'esperit. Per saber triar amb saviesa el camí de cada dia i deixar que el Senyor en sigui el conductor. També cal ser valent i tenir coratge. Perquè la relació amb Déu implica l'exigència de la fidelitat. Obediència cordial i sincera. Adhesió ferma, total i confiada. Triar aquest camí és escollir la benedicció.

Cal recordar, però, que la salvació no pot ser mai obra nostra, ni tampoc de la llei? Que és només obra del Crist? El Crucificat ha fet justos tots els creients, ens ha redimit, ha donat la vida per tots els pecadors, ens ha alliberat de la mort. I tot per pura gràcia i gràcies a la fe.

Hi ha una lliçó a l'evangeli especialment sensible pels qui, amb més o menys freqüència, escoltem la Paraula: acostumar-nos-hi. Fer-ne una habitud. Una rutina.

Escoltar-la sense que ens mogui l'ànima, sense que transformi els nostres hàbits, sense que ens impulsi a treballar, és com profanar-la. És negar la seva eficàcia. És viure la fe sobre la inconsistència de la sorra que no podrà resistir l'escomesa de cap mala ventada. I de res no servirà el "Senyor, Senyor". Perquè Déu només reconeixerà aquells que practiquen el manament de l'amor, el manament que acredita els veritables seguidors de Jesús.

Key 1

Bateig d'Àuria

Donnée du événement
Genre: 
Baptême
Date: 
06/03/2011 - 12:45

Àuria Mercadé Cervera, de Barcelona.

L'enorabona als seus pares Josep i Marina i familiars !