Dimanche, novembre 21 2010

Esdeveniment
« précédentDimanche, novembre 21 2010suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
21/11/2010 - 12:00

 

NOSTRE SENYOR JESUCRIST, REI DE TOT EL MÓN 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

El Regne de Crist

En acabar l'any litúrgic celebrem la reialesa del Crist com a culminació del camí recorregut a través dels misteris de la nostra redempció. Jesucrist, principi, centre i final del nostre itinerari de fe, nucli de la nostra espiritualitat, energia dinamitzadora de la nostra vida cristiana, avui el contemplem revestit de tota glòria, riquesa, força, saviesa i honor, per obra del poder de Déu.

L'evangeli, però, ens invita a mirar-lo en l'escenari de la Creu: heus aquí el seu tron! Un setial que ha abraçat per amor i obediència a la voluntat del seu Pare. Per fidelitat i confiança. Amb totes les seves conseqüències.

Contemplem, doncs, el nostre Rei clavat en creu!

Per redimir-nos i “rescatar-nos del poder de les tenebres, i fer-nos dignes de tenir part en el Regne de la llum”, no s'ha valgut de la força de cap més arma que no fos la Creu. En ella Jesús accepta perdre la seva vida perquè nosaltres la puguem retrobar. Vençut per la puixança del mal, s'alça victoriós per sempre amb les armes de l'amor, el perdó i la misericòrdia.

I ens invita a seguir-lo, acceptant només la mateixa moneda: la de l'amor i la llibertat, la de l'obediència al Pare, la del servei i la gratuïtat, la de la reconciliació i la pau.

Beneït sigui el Regne, conquerit per “la sang de la creu de Jesucrist”! El Regne del Crist que hem de fer present nosaltres enmig del món. Amb les mateixes armes que el nostre Rei. Amb la mateixa entrega generosa. Perquè tots els homes del món puguin conèixer “el misteri de la redempció”. I abraçar-la lliurament. I fer que el nostre món es transformi en “un Regne de veritat i de vida, de santedat i de gràcia, de justícia, d'amor i de Pau”.

Key 1

Bateig de la Karina

Donnée du événement
Genre: 
Baptême
Date: 
21/11/2010 - 12:45

 

Karina Marukhniy Yosipenko, de l'Escala.

L'enhorabona als seus pares Roman i Ulyana i familiars!