Dimanche, août 9 2009

Esdeveniment
« précédentDimanche, août 9 2009suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
09/08/2009 - 12:00

 

DIUMENGE XIX DE DURANT L'ANY

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI: (Jn 6,41-51)

Per fer camí menja el pa que dóna la vida

Som fills de Déu. La nostra vocació es d'imitar la caritat del nostre Pare del cel. El model, el Crist: la seva fidelitat a la voluntat de Déu, la manera d'estimar, de servir i de lliurar-se als germans. El guia i acompanyant, l'Esperit Sant, l'hoste diví: el seu segell de vida nova, el seu alè que ens dóna força, que ens ensenya a pregar, a viure en el seu amor i a ser dòcils a l'evangeli. Tot un camí! Tot un programa! Tota una vida!

I, heus aquí, al camí, on hi trobem les dificultats, els desànims, les contradiccions, les caigudes, els abandonaments i les rebel·lions al projecte diví. Com a Elies, el cansament ens venç. La por ens paralitza. El pes de la desconfiança ens deixa extenuats, sols, resignats a la mort. No val la pena lluitar. Ni serveix de res esforçar-se.

Tots hem de passar per aquests dies de foscor. Per la nit tenebrosa de la vida. I, així, experimentar la nostra feblesa, la crua realitat de la condició humana. I, sobretot, la necessitat de l'ajuda de Déu: aquí està el quid de la qüestió.

Passar la prova del fracàs és bo i fins i tot necessari. El mal és quan ens abandonem fins al punt de deixar d'escoltar l'Esperit, fins a perdre el sentit de Déu, l'afany d'estimar Jesús, la confiança en l'auxili diví. Certament, el Senyor no vindrà a fer la nostra feina, ni a solucionar els nostres problemes, però, si amb humilitat i confiança l'escoltem sentirem la seva presència amorosa, la seva mà benigna, la seva veu encoratjadora.

Aixeca't i menja, que tens molt de camí a fer”. Menja el pa viu baixat del cel, el pa que dóna la vida i sabràs que Ell mai no deixa de caminar al teu costat, passi el que passi.