Dimanche, septembre 20 2009

Esdeveniment
« précédentDimanche, septembre 20 2009suivant »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
20/09/2009 - 12:00

 

DIUMENGE XXV DE DURANT L'ANY 

Missa a les 12 del migdia, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

 

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

La saviesa de la creu

Jesús instruïa els seus deixebles en la saviesa de la creu, però ells no l'entenien. Estaven capficats en altres assumptes, interessats en saber quin d'ells seria més important. Ocupar llocs rellevants, aspirar a seure en la millor poltrona, tenir èxit, poder i protagonisme són les nostres mateixes temptacions de cada dia.

Si ens entestem en prendre aquest camí no tardarem a trobar-nos enmig de cops de colzes, enemistats amb uns i altres, barallats en lluites fratricides, protagonitzant injustícies, generants ressentiments, rivalitats i desunió.

Ens cal abraçar la saviesa que ve de dalt. Perquè la nostra vida sigui pacífica, moderada i dòcil, compassiva i plena de bons fruits, és necessari escoltar Jesús: “Si algú vol ser el primer, ha de ser el darrer i el servidor de tots”. I, en això, esforçar-se i esmerçar-hi tota la vida per aconseguir-ho.

Cap més camí mena a la major felicitat ni cap altre empresa ens aportarà més benestar que ser servidor de tots. Fer-se servidor, disponible als altres, atent a les necessitats dels que ens envolten, sempre a punt de donar la mà i estimar tothom de debò, és la clau de la vida dels seguidors de Jesús.

La saviesa de la creu, com als deixebles, també a nosaltres ens costa d'entendre-la i, fins i tot, ens fa por. Per això ho hem de demanar amb insistència a l'Esperit Sant, que és capaç de fer persones noves i de fer-nos entendre i viure l'evangeli del servei i de l'amor.

És l'Esperit de Jesús que crea comunitats humanes noves i autèntiques en el si de l'església i que ens ensenya a viure en el servei, l'estimació i el perdó. Per fer visible l'Evangeli i promoure el seu Regne.