Jeudi, avril 9 2009

Esdeveniment
« précédentJeudi, avril 9 2009suivant »
Key 1

Dijous Sant

Donnée du événement
Genre: 
Célébration
Date: 
09/04/2009 - 19:00

 

 A les 7 de la tarda:

*Celebració comunitària de la Penitència.

*Celebració del Sopar del Senyor.

*  *  *  *  *

COMENTARI:

Heus aquí el seu testament

Avui és un d'aquells dies que les nostres comunitats, reunides entorn de l'altar, experimenten una sensació especial. És l'emoció del comiat. Les últimes paraules que esdevenen testament. La intimitat del cenacle. Veure el Senyor rentar els peus dels seus deixebles. Percebre com ens estima. El seu gest de servidor, resum de la seva vida. L'acció de gràcies i l'entrega del seu cos i de la seva sang.

El missatge que ens deixa és ben clar: que ens estimem com Ell ens estima, de veritat i amb fets quotidians d'ajut i de servei. La força per fer-ho la trobarem en l'eucaristia: en la trobada real amb Ell mateix, que per nosaltres va lliurar-se a la mort i va ressuscitar. Si som fidels al seu manament , Ell es torna a fer present enmig de la comunitat que estima. La seva llum il·lumina pertot, la seva bondat es vessa arreu, el Regne avança, la força de l'amor venç el pecat i el mal. En nosaltres la seva obra continua.

L'eucaristia és compromís. Combregar vol dir deixar-se portar per Jesús, anar amb Jesús, actuar amb Jesús. Unir-se al seu destí. Morir amb Ell per ressuscitar amb Ell. I també vol dir fer-se present a qualsevol racó del món on hi hagi persones que sofreixen, que estan soles i abandonades, malaltes, presoneres, afamades, violades, perseguides, desesperades. Combregar Crist és associar-se a la seva missió, a la seva presència dinàmica que lluita contra el poder del mal. És donar la pròpia vida. Entregar-la per Ell: que el nostre cor sigui el seu cor, les nostres mans, les seves; el nostre pensament, el seu... Que el seu amor arribi a tots els homes.