Sunday, December 28 2014

Esdeveniment
« prevSunday, December 28 2014next »
Key 1

Avui és Diumenge, el Dia del Senyor

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
28/12/2014 - 12:30

FESTA DE LA SAGRADA FAMÍLIA

Missa a les 12:30, cantada pels assistents i amb acompanyament d'orgue.

Com sempre, us agraïm la vostra participació molt valuosa.

La comunitat cristiana de Sant Martí d'Empúries dóna la benvinguda i rep amb joia a tots i a cadascun dels visitants i participants de qualsevol nacionalitat i religió.

                                                   *  *  *  *  *

COMENTARI:

Tenim poques notícies de la infància i joventud de Jesús. La celebració d'avui recorda que la seva personalitat, la seva manera de relacionar-se amb Déu i amb els altres, es va anar teixint en la convivència, el diàleg, el treball, la pregària i la relació interpersonal de la família de Natzaret. És el lloc on Jesús "creixia i es feia fort". Un creixement que cap altre institució pot oferir.

L'evangeli evoca una acollida familiar de Maria i Josep amb l'infant a Jerusalem. Els ancians Simeó i Anna parlen de la bona relació que hi ha d'haver entre persones d'edats diverses. I del relleu generacional. A la família, la societat, l'Església, a les comunitats religioses o institucions cal que sapiguem fer aquest relleu i que les persones de més edat sentin el goig de Simeó en tenir el Salvador als seus braços, tot i que només era un infant de poques setmanes.

Simeó parla de Jesús d'una manera pròpia de Nadal ("llum), d'Epifania ("que es reveli a les nacions") i fins i tot pasqual ("senyera combatuda... una espasa et traspassarà l'ànima"). La missió de Jesús ja es dibuixa quan Maria i Josep posen el seu fill en braços de Simeó i Anna, representants de la humanitat que desitja salvació.