Friday, July 25 2014

Esdeveniment
« prevFriday, July 25 2014next »
Key 1

Solemnitat de Sant Jaume, Apòstol

Event information
Class: 
Celebration
Date: 
25/07/2014 - 12:00

SANT JAUME, APÒSTOL, PATRÓ D'ESPANYA 

 

 AQUÍ, A SANT MARTÍ D'EMPÚRIES,

AVUI NO HI HA EUCARISTIA

                                                                *  *  *  *  * 

COMENTARI: 

La solemnitat de Sant Jaume ens recorda que som una Església apostòlica. Els apòstols ens han transmès la fe que professem, han garantit a tota la comunitat l'accés a la persona de Jesucrist, i són els testimonis de la seva resurrecció. Les lectures ho van esgranant.

Els apòstols i a partir d'ells tota l'Església podem ser testimonis de Crist ressuscitat perquè d'ell hem rebut l'Esperit Sant que encén i manté viva la flama de la fe, que fa possible sentir la joia i la gràcia de la resurrecció fins i tot quan el que es compateix amb Jesucrist és la creu. L'Esperit Sant fa que ens decidim a seguir el mateix estil de Jesús fent-nos servidors, actuant en bé dels altres i superant la temptació del personalisme autosuficient i egoista.

També l'Esperit, que és l'Esperit de la Veritat, fa que reconeguem la nostra condició fràgil. Som tan pecadors com tothom. Les nostres persones són com gerres de terrissa que es poden trencar i es pot fer malbé el tresor que contenen. Per això ha de ser desbordant la nostra acció de gràcies a Déu pel do que hem rebut i per la confiança que ens té.